Haberler

Tarih: 14 Mart 2019

4. PDR Günleri-Çocuk Ve Ergene Bakış

Doğuş Üniversitesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ümraniye Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliği ile düzenlenen “Çocuk ve Ergene Bakış” 4. PDR Günleri DOU Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Anadolu yakasında görev yapan 700 rehber öğretmen katıldı. Etkinlik Doğuş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevat GERNİ’nin açılış konuşması ile başlamıştır. GERNİ katılımcılara hitaben yaptığı açılış konuşmasında; rehberlik hizmetlerinin günümüz dünyasında eğitim kurumlarındaki önemine ve rehber öğretmenlerin mesleki gelişimlerine vurgu yapmıştır.

Prof. Dr. Doğan ŞAHİN “Ergenlik Sorunları İle Kişilik Bozukluklarının Ayırt Edilmesi ve Rehberlik Sürecinde Dikkat Edilecek Hususlar’’ başlığında ergenlerde görülen kişilik örüntülerine dair bilgiler vererek, çocuk ve ergenlerle eğitim ortamlarında yapılabilecek çalışmalara ve iletişim şekillerinin önemine vurgu yapmıştır. Aile ve sosyal çevre tutum özelliklerinin kişilik bozukluklarının ortaya çıkmasındaki etkisinin önemli olduğunu belirterek, çocuk ve ergen ruh sağlığı açısından rehber öğretmenlerin yapabileceklerine değinmiştir.

Etkinliğin ikinci bölümünde ise Prof. Dr. Sirel KARAKAŞ “Özgül Öğrenme Güçlüğü DEHB” ve “Bilişsel Süreçleri Ölçmek: Psikolojik ve Nöropsikolojik Testler” konularında okullarda fazlasıyla rastlanan davranışsal problemler hakkında ve psikometrik ölçme araçları ve uygulamasında dikkat edilmesi gereken noktalar rehber öğretmenlere aktarılmıştır.