Haberler

Tarih: 14 Mart 2019

"Babamın İşaretleri" Sergisi Berlin’de

Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üys. Begüm Gücük'ün, hayatını kaybeden babası Büyükelçi Mehmet Tuğrul Gücük'ün anısına düzenlediği "Babamın İşaretleri" adlı resim sergisi Berlin T.C Büyükelçiliği’nin özel daveti ile 14 Mayıs’ta Berlin’de ziyarete açılacak.

Dr. Öğr. Üys. Begüm Gücük, resimlerinde bir kronoloji olarak ölümün yaşanmasından dostlarının desteğine kadar yaşadığı farklı duyguları şu sözler ile ifade etti;

“Bu sergide karışık teknikler kullandım. Her bir eserde rapidografi, akrilik, karakalem ve ipek baskı (serigrafi) teknikleri mevcuttur. Eserlerdeki renkleri ve figürleri minimal olarak işledim. Babamın vefatından bu yana yaşadıklarımı, hissettiklerimi kronolojik bir görsel hikâyeye dönüştürdüm. Onu bir kelebek olarak sembolize ettim çünkü ömrün kısa olduğunu yakinen gördüm. Bununla birlikte hepimiz daha tamamlayacağımız bir dönüşüm sürecindeyiz."

Berlin T.C Büyükelçiliği’nde, Almanya’nın politika, iş ve sanat camiasının önemli isimlerinin katılımı ile açılışı yapılacak sergi 1 Temmuz’a kadar açık kalacak.