Tarih: 22 Mart 2019

Doğuş Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü

Erasmus + programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan bir Avrupa Birliği programıdır. Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’deki EÜB sahibi üniversiteler ile iletişimini T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) sağlar. Avrupa Komisyonu değişimden faydalanan bireylere katkı sağlamak amacıyla öğrencilere hibe vererek değişime maddi olarak da destek vermektedir. Türkiye’de bulunan ve Erasmus değişim programına dahil olan her üniversite bir sonraki akademik yıl için seçtiği tüm aday Erasmus öğrencilerinin sayısına göre Ulusal Ajanstan hibe talep eder. Ulusal Ajans tüm Türk üniversitelerinden gelen hibe taleplerini değerlendirir ve Avrupa Komisyonuna aktarır.Türkiye Ulusal Ajansı ve Erasmus + programı hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız. Erasmus + programı Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; bir dönem ya da bir yıl öğrenci ve personel değişimi yapabilmelerine imkan tanımaktadır. Üniversitemiz, Erasmus programına 2005’yılından itibaren katılan ilk üniversitelerden biridir. 21 ülkede 88 farklı kurum ile 169 Erasmus Anlaşmamız mevcuttur. Üniversitemiz, Erasmus programlarına her yıl artan sayıda öğrenci ve öğretim üyesi değişimi ile katılım sağlamaktadır .