Haberler

Tarih: 05 Nisan 2019

Tema'dan Doğuş Üniversitesi'ne “En Yaratıcı Proje Ödülü” Geldi

Mart ayı içerisinde TEMA vakfı tarafından düzenlenen Genç Tema Koordinasyon toplantısına Doğuş Üniversitesi’ni temsilen katılan Çevre ve Sürdürülebilir Yaşam Kulübü’ne en yaratıcı proje dalında birincilik ödülü geldi. 56 il, 83 farklı üniversiteden toplam 160’ın üzerinde katılımcı ile Antalya’da gerçekleşen toplantıda birbirinden yaratıcı onlarca proje yarıştı.

Doğuş Üniversitesi Çevre ve Sürdürülebilir Yaşam Kulübü Başkanı, aynı zamanda da makine mühendisliği öğrencisi olan Erkan Değirmenci, gelen ödülün kendilerini çok heyecanlandırdığını ve çevreye daha çok katma değer kazandıracak projeler ortaya çıkarmak için yüksek bir motivasyon sağladığını söyledi. Projelerinin amacının kamuoyunda sürdürülebilir bir çevre bilincini oluşturmak olduğunu paylaşan Değirmenci, aynı zamanda bu alanda farkındalığın da artmasını hedeflediklerini ekledi.

Projelerinin kapsamını anlatan Kulüp Başkan Yardımcısı Gamze Keskin ise toplanan atık plastik kapakların ekipleri tarafından geliştirilen bir yöntem ile yeniden dönüştürerek, sokak hayvanları için mama kabı olarak daha anlamlı bir kullanım biçimi kazandığını ekledi.

Daha önce de birçok projeye imza atan Doğuş Üniversitesi Çevre ve Sürdürülebilir Yaşam Kulübü aynı zamanda TEMA Vakfı’nın üniversite örgütlenmesini de yürütmekte.