Haberler

Tarih: 03 Ağustos 2019

Savunma Sanayisi Teknolojilerine Doğuş Üniversitesi’nden Katkı

Geleceğin en önemli teknolojilerinden biri olarak nitelenen nanoteknoloji günlük hayatta kullanılan ürünlerde çoktan kendini göstermeye başladı. Tıp, elektronik, tekstil, otomotiv gibi büyük sektörlerin yanı sıra dünyadaki ülkelerin en çok yatırım yaptığı alan olan savunma sanayisinin de ilgisini çeken nanobilim ve nanoteknoloji araştırmaları her geçen gün hız kazanarak devam etmekte.

Bu bağlamda bilim yayıncılığında prestijli bir yere sahip olan Springer yayın evinin 2019 yılının Haziran ayında yayımladığı “Savaş Maddelerinin Tespitinde Nano-ölçekli Malzemeler: Güvenlik için Nanobilim” isimli kitaba Doğuş Üniversitesi tarafından önemli bir katkı yapıldı.

NATO’nun sponsorluğunda yazılan kitabın “Sudaki uçucu organik bileşiklerin tespiti” konulu bölümü Doğuş Üniversitesi Makine Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Doğan Erbahar tarafından kaleme alındı. Nano malzemelerin modellenmesi üzerine  uzmanlığı bulunan Doç. Dr. Doğan Erbahar sudaki uçucu organik bileşiklerin tespitini yapan sensörlerin çalışma mekanizmasını açığa çıkararak bu daldaki çalışmalara önemli bir katkı sunmuş oldu. Öğretim üyemizi bu başarısından dolayı tebrik ederiz.

Kitabın linki:

Nanoscale Materials for Warfare Agent Detection: Nanoscience for Security

https://www.springer.com/gp/book/9789402416190