Haberler

Tarih: 27 Mayıs 2022

Festivalde görkemli açılış töreni!

Uluslararası Üniversite Tiyatro Bölümleri Festivali’nde Usta Oyuncu Müjdat Gezen’e Onur Ödülü!

Doğuş Üniversitesi ve Kartal Belediyesi'nin ortak çalışması ile 26 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek  Uluslararası Üniversite Tiyatro Bölümleri Festivali'nin açılış töreni gerçekleşti. Törende usta oyuncu Müjdat Gezen yaşam boyu onur ve emek ödülü Kartal Belediye Başkan'ı Gökhan Yüksel tarafından takdim edildi.

Soğanlık Kültür Merkezi’nde gerçekleşen geceye, usta oyuncu Müjdat gezenin yanı sıra, oyun yazarı Kandemir Konduk, Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgut Özkan, Dr. Erdal Yıldırım, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Kartal Kent Konseyi başkanı Türkan kurtulmaz, Kartal Belediyesi yardımcıları ve birçok tiyatro sever katıldı.

Festivalin ilk gecesi “Sahne Tozu Tiyatro” adlı fotoğraf serginin açılışı ile başladı. Küratörlüğünü Yavuz Yılmaz ve Bora Elber’in üstlendiği sergiyi, kartal belediye başkanı ve beraberindekiler tarafından gerçekleştirildi. Sergide fotoğraf sanatçıları Yavuz Yılmaz, Banu Kaplanalı, Kıvanç Niş ve Nesrin Kadıoğlunun eserleri bulunuyor. Sergi 10 Hazirana kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Festivalin devamında yazar Bülent usta tarafından kaleme alınan tek perdeli bir müzikal tüm izleyenler tarafından beğenildi. Oyunun sonunda sanatçı Kandemir konduk, yazar Bülent ustaya bir teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

Gecenin devamında, Türk tiyatrosunun efsanevi isimlerinden Müjdat Gezen’e, Yaşam Boyu Emek ve Onur Ödülü takdim edildi. Ünlü sanatçı, ödülünü Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgut Özkan’ın elinden aldı. Kartal Belediyesi’nin ev sahipliğindeki, Uluslararası Üniversite Tiyatro Bölümleri Festivali’nde ödül almaktan dolayı yaşadığı mutluluğu ifade eden usta sanatçı; “Kartal’ın, Kartal gibi genç bir Belediye Başkanı var. Ben bu genç adamı, çok uzun süredir tanıyorum. Tiyatroya ve genç oyuncularımıza verdiğiniz destek hiçbir zaman unutulmayacak. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Festival’in İlk Oyunu 28 Mayıs’ta

26 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası Üniversite Tiyatro Bölümleri Festivali’nde, yurtiçi ve yurtdışından çeşitli üniversiteler, belirlenen tarihlerde 12 oyunla tiyatro severlerin karşısına çıkacak. Festivalin ilk oyunu ise, 28 Mayıs Cumartesi günü Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencilerinin sahneye taşıdığı, “Bir Yaz Gecesi Hülyası” adlı oyun olacak.