Haberler

Tarih: 23 Ağustos 2022

Doğuş Üniversitesine Engelsiz Üniversite Ödülleri

Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Program Nişanı ile ilgili Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 29.06.2022 tarihli kararı uyarınca Doğuş Üniversitesine bayrak, sertifika program nişanı sunulmuştur.

Doğuş Üniversitesi Çengelköy Yerleşkesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi engellilerle ilgili mekanda erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı Turuncu Bayrak adayı olmuştur. Ayrıca eğitimde erişim konusunda da yapmış olduğu düzenlemeden dolayı Yeşil Bayrak almaya da hak kazanmıştır.

Doğuş Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu engellilerle ilgili eğitimde erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemeden dolayı Yeşil Bayrak almaya hak kazanmıştır.

Engelsiz Üniversite Bayrakları 3 ana katagoriye ayrılmaktadır.

1. Turuncu Bayrak: açık ve kapalı mekanların fiziki erişilebilirlik düzenlemelerinin yerine getirilmesi halinde verilebilmektedir.

2. Yeşil Bayrak: engelli öğrencilerin eğitim süreçlerinde gereksinim duyduğu araç gereç ve ilgili destekleyici düzenlemelerin yapılması halinde verilmekte

3. Mavi Bayrak: engelli öğrencilerin kampüs içersinde yapılan etkinliklere katılımı için destek veren, engelli öğrencilerin etkinlik düzenlemesi için gerekli ortamları oluşturan ve kentte yer alan diyer kurumlar ile iş birliği yaparak engelliler ile ilgili etkinli düzenleyen üniversitelere verilmektedir.


WEB SİTESİ HABER BOYUTLARI PC12