Haberler

Tarih: 15 Aralık 2022

VEKAM’ın desteklediği projelerin sunumları başlıyor

Koç Üniversitesi (VEKAM) Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, desteklediği projeleri tanıtarak, her yıl açtığı ‘Proje ve Araştırma Ödülü’ programı çerçevesinde araştırmaların çıktılarını kamuoyu ile paylaşıyor. 20 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek etkinliğe online katılım sağlamak mümkün.

VEKAM tarafından desteklenen projelerin sunumları başlıyor. Kültürel mirasın marka kent oluşturma sürecindeki önemine dikkat çeken, Doğuş Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Öğretim Üyeleri Doç. Burcu Zeybek ve Doç. Dr. İlknur Doğu Öztürk, 24 aylık süreçte yürüttüğü "Marka Kent Yaratma Sürecinde Müzelerin Rolü: Ankara Örneği" başlıklı projelerinin ilk çıktıları 20 Aralık’ta sunulacak.

Projenin ilk aşamasında ulaştıkları sonuçları paylaşan Doç. Dr. İlknur Doğu Öztürk, “Paylaşım görsellerinin fotoğraf ağırlıklı olduğu; Müzelerin kurumsal Instagram hesaplarının paylaşım sıklığına göre toplanan verinin en büyük kaynağı olduğu ve bu müzelerin tümünün vakıf ve özel müze statüsünde olduğu; Paylaşım amaçlarına bakıldığında hem duyuru hem tanıtım hem de bilgi vermek yoluyla iletişim boyutlarında çok yönlü bir sosyal medya kullanımın bulunduğu sonucuna ulaşılmıştır” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Burcu Zeybek ise sonuçlarla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Araştırmanın ilk adımında yapılan analiz sonucunda sosyal ağ paylaşımlarında müzelerin kendilerini, içerik üreticilerinin müzelerin etkinliklerini (sergi, koleksiyon, eser, tarih, fiziksel özellikler, konser, atölye vb.) müze ziyaretçilerinin müzenin bulunduğu kenti ve kentin belirli bölgelerini ön plana çıkardıkları anlaşılmıştır.”

VEKAM Araştırma Sunumları için Tıklayınız