Haberler

Tarih: 13 Ocak 2023

Endüstriyel Tasarım Öğrencilerimizin Büyük Başarısı

Doğuş Üniversitesi- Sanayi iş birliği bağlamında ENTES Firması ve Endüstriyel Tasarım Bölümü ile gerçekleştirilen Profesyonel Elektronik Cihaz Göstergelerinde Yeni Konsept 'Araştırma Projesi Tasarım Yarışması Ödül Töreni Doğuş Üniversitesi Dudullu Kampüsü kırmızı alanda gerçekleşti.

Araştırma Projesi dersi kapsamında yapılan bu yarışma dersin yürütücüsü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi H. Eser Tezeren ve ENTES firma temsilcisi endüstriyel tasarımcı Onur Yıldırım gözetiminde gerçekleştirildi. Toplam 7 jüri denetiminde tamamlanan Araştırma Projesi Yarışması, ön eleme sonrası 14 finalist tekrar final elemelerinden geçerek sonuçlandı. Ödül töreni açılış konuşması Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgut Özkan ve ENTES Genel Müdürü Levent Fadıoğlu tarafından yapıldı.

Yarışmada tüm finalist öğrencilere MediaMarkt hediye kartı, plaketler ve Tasarımdan Üretime adlı mesleki kitap, Dr. Öğr. Üyesi H. Eser Tezeren tarafından öğrencilere takdim edildi. Ardından mansiyon ödülü alan İlhan Ali Karakaş, Öykü Atak ve Mebruke Kaya’ya 3 ay ENTES ’te staj imkânı, MediaMarkt hediye kartı ve plaketler Dr. Öğr. Üyesi H. Eser Tezeren, Doğuş Üniversitesi Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tarık Baykara ve ENTES Jüri Başkanı Uran Tiryakioğlu tarafından verildi.

Yarışmada ENTES tarafından üçüncülük ödülü alan kişiye Wacom Intusos Medium çizim tableti ve 3 ay ENTES’te staj imkânı verildi.  Üçüncülük ödül sahibi Beyza Şahin’e Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Tuna tarafından ödülü verildi. İkincilik ödülü olarak Wacom One 13 Pen Display Fhp Grafik Tablet ve 3 ay ENTES’te staj imkanını kazanan Gül Dikenoğlu’na ise ödüllerini ENTES Başkan vekili ve ortağı Ahmet Tarık Uzunkaya takdim etti. Birincilik ödülünü alan öğrencimiz Elif Oras’a Almanya’da Mercedes ve Porsche Müze Gezisi, Doğuş Üniversitesi’nde Tam Burslu Yüksek Lisans ve 3 ay ENTES’te Staj imkânı ödülünü Doğuş Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Turgut Özkan tarafından takdim edildi.