Haberler

Tarih: 18 Ekim 2023

Doğuş Üniversitesi, Sektör Kampüste Programı’nın Paydaşı Oldu

Doğuş Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen ve Milli Teknoloji Hamlesi’ne yön verecek gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan dijital öğrenme platformu Sektör Kampüste Programı’nın paydaşı oldu. Bu programla, üniversite öğrencilerinin güncel bilgileri sektördeki profesyonellerden öğrenebilmesine imkân sağlaması, üniversite-sanayi işbirliklerini daha verimli hala getirmesi hedeflenmiştir.

Üniversitelerde MTH koduyla kredili olarak açılan dersleri kapsayan Sektör Kampüste Programı, gelişen teknolojilere yönelik ihtiyaç duyulan yetkinlikleri uygulamalı çalışmalarla geliştirmek için iş dünyası ile iç içe bir eğitim modeli geliştirilmesi ve iş dünyasının üniversitelerin içine dahil edilmesiyle kurumların karşılıklı olarak iş birliklerini artırılacaktır.

Program kapsamında 2023-2024 güz döneminde, online olarak açılacak 151 seçmeli ders, sektördeki en iyi 40 firmada çalışan uzmanlar tarafından verilecektir. Eğitim dönemi sonrasında, dersi alan öğrencilerin yüzde 5’i ise staj programı için değerlendirmeye alınacak ve başarılı olan öğrenciler stajını söz konusu kuruluşlarda yapabilecaktir. Üniversitemiz ilk etapta 2023-2024 eğitim ve öğrenim yılında iki konuda ders açmaya karar vermiştir. 2023-2024 güz ve bahar dönemlerinde sırasıyla aşağıdaki dersler ilgili bölümlerin müfredatlarına eklenmiştir.

  • MTH 401 Veri Yönetimi ve İş Zekasına Giriş (Anadolu Sigorta A. Ş. tarafından verilrcek).
  • MTH 404 Roket ve Füze Teknolojileri (Roketsan).
Detaylı bilgi için tıklayınız

Sektör Kampüste