Tarih: 23 Kasım 2023

Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Shahram MINAEI'nin Yeni Kitabı Çıktı

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Shahram MINAEI yazdığı, ‘Pasif ve Aktif Devreler’ isimli kitabı uluslararası yayınevi "Springer Nature" tarafından yayımlandı.

Bu kitap okuyucuların empedansların pasif ve aktif gerçekleştirilmelerine ve önemli filtre transfer fonksiyonlarına (TF'ler) aşina olmalarını sağlar. İlk olarak RL, RC ve RLC devrelerinin zaman, s ve frekans bölgesi analizleri tartışılmıştır. Daha sonra empedansların ve TF'lerin farklı aktif cihazlar kullanılarak aktif olarak gerçekleştirilmesi tanıtılmaktadır. Okuyucular, işlemsel yükselteçler, akım takipçileri, gerilim takipçileri, birim kazançlı evirici yükselteçler, negatif empedans dönüştürücüler, birinci nesil akım taşıyıcıları, ikinci nesil akım  taşıyıcıları, üçüncü nesil akım  taşıyıcıları gibi konulara örnek odaklı bir yaklaşımdan faydalanacaktır.  Aktif devrelerin performansı üzerinde ideal olmayan kazanç etkileri hakkında ayrıntılı bilgiler veriliyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız