Dersler

AB Hukukun Temel Özellikleri Ve Kaynakları, AB hukukunun karakteristik özellikleri, AB Türeme düzenlemeleri, Türeme düzenlemelerinin ihdasına ilişkin usul ve esaslar, Komisyonun girişim yetkisi, Hukuki tasarrufun kullanılmasın AB parlamentosu bakanlar konseyi işbirliği, Parlamento konsey işbirliğinde uyuşmazlık halleri ve uyuşmazlığın çözüm yolları, uzlaştırma komitesi ihdası ve uzlaşma komitesi kararları, yasama sürecinin tıkanması halinde sürecin yeniden başlatılması, türeme düzenlemelerinin ulusal hukukta doğrudan uygulanabilirlik kabiliyeti, Türeme düzenlemelerin doğrudan etki veya ulusal hukuka aktarılması, Avrupa Parlamentosu (Yapı, görev ve yetkileri), AB konseyi, AB adaleti divanının yapısı, AB adalet divanının yargı yetkisi, AB yargı sürecinde ön karar prosedürü.

Akademik makale, proje ve tez yazımı ile ilgili kuralları ve yaklaşımları etkin bir biçimde kullanabilmesini ve makale veya tez yazım sürecinde eleştirel yaklaşımı uygulayabilmesini amaçlar. Akademik makale, proje ve tez yazımı ile ilgili kurallar ve yaklaşımlar.

Ders anlatımı, işitsel ve görsel malzeme kullanımı, konuyla ilgili metinlerin tartışılması.

Bu ders öğrencinin iletişim ve medya tarihindeki başlıca anların önemini ve onların bugün ve gelecek ile bağlantılarını açıklayabilmesini amaçlar. Filmler, belgeseller, çevrimiçi arşivler, internet siteleri vb.


Ders, uluslararası iletişim, haber ajansları, bilgi edinme hakkı, haberciliğe uluslararası yaklaşımlar, yeni medya düzeni, küreselleşme ve etki alanı, uluslararası kuruluşların bilgi akışı ile ilgili karar ve düzenlemeleri içermektedir.

Öğrenci bu sürecin sonunda nitelikli ve özgün bir araştırma sorunsalını ele alabilecek ve bunun uygun yöntemlerle nasıl araştırılabileceğini belirleyebilecek. Alana ilişkin literatür.


Bu ders kültürün unsurlarını ve kültürler arası iletişimi etkileyen faktörleri içerir.

Ders öğrencilere kültür araştırmalarındaki çeşitli konu ve bakış açılarını tanıtırken, özellikle bu disiplindeki farklı perspektif, teori ve yöntemleri irdelemeyi amaçlamaktadır.

Bu derste enformasyon toplumu kavramına ilişkin bir girizgâhın ardından toplumsal ve ekonomik bağlam dahilinde medya-teknoloji ilişkisi incelenir. Medya teknoloji alanındaki güncel gelişmelerin değerlendirilmesiyle birlikte öğrencilere yeni medyaya ilişkin kuramsal yaklaşımlar anlatılır. Derste ayrıca etkileşim ve katılıma vurgu yapılarak medya-izleyici ilişkisinin değişen doğası irdelenir.

Öğrenci bu sürecin sonunda nitelikli ve özgün bir araştırma sorunsalını ele alabilecek ve bunun uygun yöntemlerle nasıl araştırılabileceğini belirleyebilecek. Alana ilişkin literatür.